Volledig scherm
De rechtbank in Dordrecht © AD

Jonge vader ontloopt cel na verkrachting

Voor de verkrachting van een destijds 36-jarige vrouw is Dordtenaar F. van den B. (27) gisteren door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een werkstraf van 240 uur. De rechtbank matigde de straf onder meer omdat het Openbaar Ministerie 'zonder verklaring' de zaak pas jaren na dato heeft voorgelegd aan de rechtbank.

 Tegen Van den B., inmiddels vader van een jong kind, was 2 weken geleden door het Openbaar Ministerie nog 15 maanden gevangenisstraf geëist.

Volgens de rechters is door verklaringen van het slachtoffer en ander bewijs, zoals de verklaringen van anderen, vast komen te staan dat de Dordtenaar zich op 2 april 2011 vergreep aan de vrouw. Van den B. was met vrienden naar een vriendin van een van hen gegaan.

Daar ontmoette de Dordtenaar het slachtoffer, met wie hij later die avond mee naar haar huis liep om een cd te halen. In de woning drong Van den B. zich op aan haar. Hij greep haar hardhandig bij de borsten en verkrachtte haar.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht