Volledig scherm
Voorbeeld van enkele tassen. © RV

Jongeren in nood verruilen vuilniszak voor weekendtas

Kinderen die een opvang van Trivium-Lindenhof verlaten, hoeven hun spullen niet langer mee te torsen in een vuilniszak. De organisatie laat 200 weekendtassen maken voor kinderen in nood.

Veel van de jongeren die binnenkomen bij jeugdhulporganisatie TriviumLindenhof nemen hun spullen mee in een vuilniszak. Snel bij elkaar gezocht tijdens een crisis in hun gezin, of omdat er domweg geen geld is voor een beter alternatief. En bij vertrek gaan de bezittingen keurig weer mee terug in dezelfde plastic zak.

Dat moet afgelopen zijn, vindt TriviumLindenhof, nadat hulpverleners dit intern aan de kaak stelden. Het heeft samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp en Beat the Bag de handen ineen geslagen om hier verandering in te brengen.

Het Nationaal Kinderfonds heeft aangeboden 200 weekendtassen te financieren, die door Beat the Bag worden gemaakt. Dat werkt momenteel aan de productie. Naar verwachting zijn ze dit najaar klaar.

Noodsituaties

Quote

200 tassen, dat is niet genoeg op de lange termijn

Marte Beenen

TriviumLindenhof biedt jeugd- en opvoedhulp aan kinderen en jongeren tot 23 jaar en hun gezinnen in Zuid-Holland Zuid en Rotterdam Rijnmond. Dat gebeurt vanuit zo'n vijftig vestigingen. De tassen zijn in eerste instantie vooral voor jongeren in de crisisopvang en voor jonge vluchtelingen, die bij TriviumLindenhof ook onderdak kunnen krijgen.

,,200 tassen, dat is niet genoeg op de lange termijn", voorspelt Marte Beenen van TriviumLindenhof. ,,We blijven zoeken naar partners en middelen om dit project voort te zetten." De tas staat bij vertrek symbool voor betere tijden. Een aantal jongeren is betrokken bij de ontwikkeling. De tassen worden gemaakt van recyclebare reclamedoeken, door het bedrijf VerdraaidGoed uit Nieuw-Lekkerland, dat van waardeloos geworden materiaal nieuwe toepassingen maakt. Het naaiwerk wordt gedaan door medewerkers van sociale werkplaatsen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen