Volledig scherm
PREMIUM
Julia Harmsen bij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Julia (21) werkt nu al in sterrenrestaurant: 'Met vrienden naar sushitent, anders ben ik te kritisch’

Een torenhoge chocolade soufflé, krokant gebakken zwezerik of een klassieke beef Wellington; Julia Harmsen uit Hendrik-Ido-Ambacht draait er haar hand niet voor om. Ze werkt als kok in sterrenrestaurant Perceel en volgt de hoogste culinaire opleiding van Nederland. En dat is bijzonder, want ze is pas 21 jaar.

,,Soms denk ik aan de dromen die ik had toen ik aan de koksopleiding begon”, begint Julia met een trotse lach op haar gezicht. ,,Zo wilde ik bijvoorbeeld met een team mee kunnen doen aan wedstrijden. Dat is toen gelukt. Daarna wilde ik bij een sterrenzaak gaan werken en dat is nu ook al gelukt. Een droom die uitkomt.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen