Volledig scherm
In het pand werden in 2015 bijna 900 wietplanten gevonden. Foto ter illustratie. © ANP

Justitie eist 132.000 euro winst terug van 'teler'

Rotterdammer Yavuz K. (41) bekent dat hij wist van de grote wietkwekerij die door rechercheurs is aangetroffen in zijn pand op de Sint Jorisweg in Dordrecht.

,,Hij heeft er alleen niet de twee ton mee verdiend, zoals justitie beweert'', stelt zijn raadsman Sen vrijdag na afloop van een korte rechtszitting.

Quote

Mijn cliënt was niet de teler

Volgens justitie is er in het Dordtse winkelpand, waar politieagenten in november 2015 bijna 900 wietplanten hebben aangetroffen, negen maanden achtereen geteeld en meermaals geoogst. Voor de illegale hennepplantage zou een grote hoeveelheid stroom zijn afgetapt. De advocaat: ,,Mijn cliënt was niet de teler. Hij heeft alleen de winkelruimte beschikbaar gesteld. Verschillende mensen zijn als getuige bij de rechter-commissaris gehoord en hebben over hun betrokkenheid verklaard.‘’

De strafzaak moest worden aangehouden omdat de raadsman tijdens de zitting werd weggeroepen voor een andere zaak. Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd van de Rotterdammer ruim 132.000 euro te willen vorderen van de berekende criminele winst uit het 'wiethok'.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

  • Mee eens (10%)
  • Niet mee eens (90%)
3202 stemmen