Volledig scherm
Kamerlid Frank Wassenberg © PvdD

Kamerlid wil opheldering over Italiaans afval Chemours

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) wil opheldering over het Italiaanse GenX-afval, dat door Chemours in Dordrecht teruggenomen moet worden. Hij stelt daarover vanmiddag vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (infrastructuur en leefomgeving).

Wassenberg is verontrust door een bericht in het AD, waarin wordt gemeld dat Chemours vijftien ton afval met een grondstof voor het GenX-proces terug moet halen uit Italië. Het staat nu nog bij de failliet verklaarde afvalverwerker Miteni. Op grond van internationale verdragen moet Chemours, dat het zelf naar Italië stuurde het weer ophalen. Andere oplossingen zijn er niet, zo lang Amerika niet toestaat dat het voor hergebruik naar Amerika gestuurd wordt.

Toestemming

De provincie Zuid-Holland heeft toestemming voor het terugnemen van het afval gegeven. Dat deed ze nadat de Inspectie Leefomgeving en Transport had verklaard dat daar geen andere milieurisico's kleven dan er toch zijn bij Chemours. Daarvoor is de staatssecretaris verantwoordelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht