Volledig scherm
Kamerlid Frank Wassenberg © PvdD

Kamerlid wil opheldering over Italiaans afval Chemours

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) wil opheldering over het Italiaanse GenX-afval, dat door Chemours in Dordrecht teruggenomen moet worden. Hij stelt daarover vanmiddag vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (infrastructuur en leefomgeving).

Wassenberg is verontrust door een bericht in het AD, waarin wordt gemeld dat Chemours vijftien ton afval met een grondstof voor het GenX-proces terug moet halen uit Italië. Het staat nu nog bij de failliet verklaarde afvalverwerker Miteni. Op grond van internationale verdragen moet Chemours, dat het zelf naar Italië stuurde het weer ophalen. Andere oplossingen zijn er niet, zo lang Amerika niet toestaat dat het voor hergebruik naar Amerika gestuurd wordt.

Toestemming

De provincie Zuid-Holland heeft toestemming voor het terugnemen van het afval gegeven. Dat deed ze nadat de Inspectie Leefomgeving en Transport had verklaard dat daar geen andere milieurisico's kleven dan er toch zijn bij Chemours. Daarvoor is de staatssecretaris verantwoordelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

  • Mee eens (53%)
  • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen