Volledig scherm
Dordrecht-speler Oussama Zamouri pakte vanavond weer een doelpuntje mee. © pro shots

Karaktervol FC Dordt pakt knap punt in Kerkrade

FC Dordrecht heeft op knappe wijze een punt overgehouden aan de uitbeurt bij Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion bogen de bezoekers een 2-0 achterstand om in een 2-2 gelijkspel.

Gorcumer Dwayne Green maakte zijn officiële basisdebuut bij FC Dordrecht, bij afwezigheid van de geschorste Maarten Peijnenburg. Green kwam al binnen dertig tellen met de schrik vrij: hij schoot de bal op tegen Livio Milts, die de open kans vervolgens miste. De eerste Limburgse treffer viel echter toch na amper drie minuten: captain Henk Dijkhuizen legde koppend klaar voor Nicky Souren, die simpel scoorde. Ook het tweede doelpunt van Roda JC viel kinderlijk eenvoudig: Milts legde af op Gyliano van Velzen, die te makkelijk voor Dwayne Green kwam en doelman Bryan Janssen bij de eerste paal passeerde.

Kopbal

Met die 2-0 voorsprong geloofde de ex-eredivisionist het wel, waardoor de bezoekers enigszins in de wedstrijd konden komen. Jeremy Cijntje was het gevaarlijkst met een kopbal op het doel van Radomir Novakovic, die op het allerlaatste moment Tom Muyters had vervangen.

Roda JC bleef ook na de pauze lankmoedig en dankzij Oussama Zamouri verkreeg FC Dordrecht de aansluitingstreffer. Omran Haydary had de gelijkmaker op de schoen, Renny Smith schoot de 2-2 ook daadwerkelijk binnen en hielp de karaktervolle gasten aan een fraai resultaat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht