Volledig scherm
De kastanjes moesten noodgedwongen worden gekapt. © AD

Kastanjes in Dordtse Maasstraat geveld door ziekte

Vijf dikke kastanjes langs de Maasstraat op de Dordtse Staart zijn geveld door de kastanjebloedingsziekte. De gemeente was genoodzaakt ze te rooien.

,,Bij veertien bomen in die straat is kastanjebloedingsziekte geconstateerd”, vertelt een gemeentewoordvoerder. ,,Bij de vijf die nu gekapt zijn was er het acute gevaar dat ze bij een volgende storm om zouden waaien.”

Negen andere kastanjes in de straat zijn ook ernstig aangetast door de ziekte, maar niet direct gevaarlijk. Zij worden in september of oktober alsnog gerooid.

Verrast

De gemeente toont begrip voor teleurgestelde reacties van omwonenden. Sommigen van hen werden verrast door de kap van de statige bomen. ,,Maar kappen doen we echt niet zomaar. Wij houden van bomen.” De gemeente heeft omwonenden voorafgaand aan de kap per brief geïnformeerd. Of er ter plekke iets voor de bomen terug in de plaats komt, en zo ja wat, is nog niet duidelijk. Het is in principe beleid van de gemeente om voor elke gekapte boom er eentje terug te plaatsen in de stad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht