Volledig scherm
De zomerkermis staat op dit moment weer opgesteld op de Spuiboulevard. © Milan Rinck

Kermis staat ook in 2020 nog op Spuiboulevard

De Dordtse zomerkermis vindt volgend jaar nog plaats op de Spuiboulevard. Dat zei wethouder Maarten Burggraaf dinsdagavond in de gemeenteraad. 

Er loopt op dit moment nog steeds een onderzoek naar het al dan niet verplaatsen van de kermis van de Spuiboulevard naar een andere locatie in de stad. Dat doet de gemeente samen met de organisatie achter de kermis. Burggraaf verwacht eind 2019 een voorstel voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad. ,,Mogelijk kunnen we dan eind dit jaar, of begin volgend jaar een besluit nemen over de toekomst van de kermis. Maar de kermis in 2020 al weg hebben van de Spuiboulevard, dat is toch sneller dan we kunnen realiseren.”

Hiermee reageerde Burggraaf op een verzoek van het CDA, om vaart te maken met het onderzoek naar andere locaties. De partij zou wel graag zien dat de zomerkermis volgend jaar wel weg is van de Spuiboulevard. 

Kritiek

De locatie van de kermis is al jaren voer voor discussie in Dordrecht. Het feit dat een van de belangrijkste verkeersaders van de stad meer dan twee weken afgesloten is vanwege het evenement, levert jaarlijks kritiek op. Ook mopperen omwonenden elk jaar weer over geluidsoverlast.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht