Volledig scherm
De opbouw van de Kerstmarkt 2019 in Dordrecht. © Jacolijn Groesbeek

Kerstmarkt 2019 in Dordrecht: dit moet je weten

De Kerstmarkt in Dordrecht staat weer op het punt om te beginnen. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december staat Dordrecht weer vol kraampjes. Even de praktische info op een rij.

De opbouw van het gigantische publieksevenement begint donderdag. Hier lees je wat er allemaal nieuw is dit jaar. 

Parkeren maar

Wie met de auto naar Dordrecht komt, kan het beste parkeren op een van de speciaal ingerichte parkeerterreinen. Vanaf daar kun je met een gratis pendelbus naar het centrum van Dordrecht. De bussen rijden op vrijdag en zaterdag tussen 08.30 en 22.00 uur en op zondag tussen 09.30 en 20.00 uur. Voor iedere dag zijn er andere terreinen beschikbaar. Kijk hier welke precies. Mindervaliden kunnen parkeren aan de Museumstraat. Hier moet wel betaald worden. 

De fietsen kunnen geparkeerd worden in een van de twee bewaakte gratis fietsenstallingen aan de Raamstraat en op de Kolfstraat.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
© Victor van Breukelen

Openbaar vervoer

Vanuit de trein wandel je zo de Kerstmarkt op via de Johan de Wittstraat en het Bagijnhof. Je kunt de binnenstad natuurlijk ook met de bus bereiken. Daarvoor kun je het beste uitstappen bij de halte Centrum. En dan is er nog de Waterbus. Vanaf Rotterdam, Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht kun je Dordt ook per water bereiken. Je vaart dan naar de halte Hooikade. 

Toiletten

Er zijn acht plekken ingericht voor gratis toiletgebruik. Drie daarvan zijn makkelijk toegankelijk voor mindervaliden: bij de Visstraat, de toren van de Grote Kerk en op de Vismarkt. Op de plattegrond kun je precies zien waar de toiletten zijn.

Het artikel gaat verder onder de plattegrond.

Volledig scherm
© Kerstmarkt Dordrecht

Pinnen

Het is handig om vooraf genoeg geld mee te nemen want er zijn nog maar weinig pinautomaten in de binnenstad. In het historisch havengebied zijn zelfs geen automaten.  Op de plattegrond kun je zien waar je nog wel kunt pinnen. 

Iets kwijt?

Gevonden voorwerpen worden afgegeven bij de centrale post van de organisatie op de Spuiboulevard 99 of bij de politie op de Groenmarkt. Direct na de Kerstmarkt worden de voorwerpen verzameld en opgeslagen bij Dordrecht Marketing.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht