De brand was alleen te bereiken door over een serie wagons te klauteren. Op de achtergrond het gebouw van de verkeersleiding.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand was alleen te bereiken door over een serie wagons te klauteren. Op de achtergrond het gebouw van de verkeersleiding. © Fotopersburo Busink

Kijfhoekbrand kan niet meer: ‘Maar garanties zijn er nooit’

,,Of de Kijfhoekbrand nu weer kan uitbreken? Wat er toen fout ging, kan nu in ieder geval niet fout gaan. Als er iets anders gebeurt, kunnen we adequaat reageren. Maar garanties dat er geen onvoorziene dingen gebeuren, kun je nóóit geven.’’

 1. Deze zaak wordt het laatste kunstje van meesterkok Ad Janssen (en het staat op een prachtig landgoed)
  PREMIUM

  Deze zaak wordt het laatste kunstje van meesterkok Ad Janssen (en het staat op een prachtig landgoed)

  De Rhoonse meesterkok Ad Janssen begint een nieuw restaurant in Bergschenhoek. Wanneer het precies opengaat, weet hij niet. Geen mens weet immers hoe lang de (horeca-)lockdown nog duurt. ,,Maar zodra het mag, zijn wij er klaar voor.’’ Met Bij Ad op landgoed Vidaa wil hij exclusieve tiengangendiners verzorgen, maar ook uitpuffende fietsers met een lekker wijntje en een maaltijdsalade aan zich binden.
 2. Kijfhoek wordt veiliger: ‘Maar we zijn er nog lang niet’
  PREMIUM

  Kijfhoek wordt veiliger: ‘Maar we zijn er nog lang niet’

  ,,Kijfhoek wordt een stuk veiliger, maar we zijn er nog lang niet.’’ Dat zegt de Zwijndrechtse burgemeester Hein van der Loo, die plannen voor flinke verbeteringen eindelijk bezegeld zag. Met staatssecretaris Stientje van Veldhoven en ProRail tekende hij onder meer voor de aanleg van twee calamiteitenwegen op het rangeerterrein en de aanschaf van die schuimblusvoertuigen. Bovendien is afgesproken dat de bedrijfsbrandweer en de regiobrandweer regelmatig samen zullen oefenen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Schokkende bodycambeelden: zo ging het eraan toe tijdens de rellen in Eindhoven
  Play

  Schokkende bodycam­beel­den: zo ging het eraan toe tijdens de rellen in Eindhoven

 2. Dit stemt de 'gewone' man op straat
  Play

  Dit stemt de 'gewone' man op straat

Dordrecht