Volledig scherm
Kinderen vermaken zich tijdens de Buitenspeeldag met circusacts op de Voorstraat in Dordrecht © Victor van Breukelen

Kinderen genieten volop van Buitenspeeldag in de Drechtsteden

Meerdere plekken in de regio werden gisteren omgetoverd tot grote speelplaatsen, in het kader van de jaarlijkse Buitenspeeldag: een initiatief van Jantje Beton. 

Volledig scherm
Leerlingen van de Don Boscoschool uit Dordrecht spelen met elkaar in het Spoorpark op de Buitenspeeldag. © Duurzaamheidscentrum Weizigt

Uiteenlopende organisaties organiseerden verschillende activiteiten. Zo konden kinderen op de Voorstraat West in het centrum van Dordrecht naar hartenlust spelen. Dankzij Circus Rotjeknor waanden ze zich echte circusartiesten. 

Groen doet goed Dordrecht verzamelde een lijst met '50 activiteiten die je gedaan moet hebben voor je 12e', gekoppeld aan plekken door de hele stad. Zo lieten ze zien dat buitenspelen niet alleen leuk is, maar ook bijna overal kan. De groepen 6, 7 en 8 van de Don Boscoschool speelden in het Spoorpark waar ze zich met het zand en het water vermaakten.

Ook buiten Dordrecht werd volop genoten van de Buitenspeeldag. De Stichting Samen voor Sliedrecht plaatste een 36 meter lange stormbaan in het dorp en ontving ongeveer 1.000 kinderen. Die konden naast het springen op de springkussens onder anderen op de foto met een politiemotor of spuiten met de brandslang bij een echte brandweerwagen. 

Niet alleen kinderen deden mee aan de Buitenspeeldag. Enkele wijkagenten besloten om spelenderwijs de strijd met elkaar aan te gaan door te zaklopen. Ze waren er niet minder fanatiek om.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht