Volledig scherm
Maaike Bonnier en Mette Korteland van speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop. © Rinie Boon

Kinderspeelgoedwinkel Juffrouw Pollewop bestelt per ongeluk ‘heel pikant’ 18+-spelletje

,,Goedele Liekens zou hier nog rode oortjes van krijgen”, meldt Juffrouw Pollewop op Instagram bij een speciale editie van het spelletje Kletspot. Een bijzondere aanbeveling, zeker omdat de Dordtse winkel normaal alleen kinderspeelgoed verkoopt.

,,We hebben het echt totaal niet doorgehad. Stom hè?”, schaterlacht eigenaresse Mette Korteland. ,,De Kletspot verkopen we wel vaker, dat is gewoon een heel onschuldig spelletje dat je met het hele gezin en opa’s en oma’s kunt spelen”, vertelt ze. ,,Je trekt dan steeds vragen als: Wat is de leukste herinnering uit je jeugd?”

Quote

Het is echt héél pikant, heel seksueel

Mette Korteland, Juffrouw Pollewop

Achttienpluslabeltje

Volledig scherm
Extra pikant Kletspotje bij Juffrouw Pollewop in Dordrecht © Juffrouw Pollewop op Instagram

Maar dat deze nieuwe lading een achttienpluslabeltje op de verpakking had staan, viel haar en haar collega Maaike Bonnier pas op toen de bestelling al lang en breed binnen was. ,,We dachten nog: Hee, deze zien er gek uit. Het heette ook ‘stout’, dat leek ons nog wel grappig.”

Totdat ze een van de kletspotten openmaakten en wat vragen aan elkaar voorlazen. ,,Halverwege de eerste vraag riep mijn collega al: Stop maar! Het is echt héél pikant, heel seksueel. En niet maar een paar vragen, maar allemaal.”

Al verkocht

Kortom; niet meteen iets dat zij en Bonnier vrolijk in hun kindvriendelijke etalage zouden leggen. ,,En het ergste is nog”, lacht Korteland. ,,We hadden er al een verkocht voordat we wisten wat erin zat.” Die klant is het spelletje overigens (nog) niet komen terugbrengen. ,,Misschien had zij het wel door en hebben we per ongeluk iemand juist blij gemaakt.”

Quote

En het ergste is nog... We hadden er al een verkocht voordat we wisten wat erin zat

Mette Korteland, Juffrouw Pollewop

Achter de toonbank

Wat ze nu met de overige pikante potjes gaan doen? Op Instagram stromen, naast een hoop lachende emoji's, de suggesties van klanten binnen. ,,Iemand stelde voor dat we ze maar achter de toonbank moesten houden, zodat we ze alleen verkopen als iemand er speciaal naar vraagt. Of dat we ze misschien konden doorverkopen aan de seksshop Erotic Treasures.”

Hoe dan ook levert de vergissing een mooi verhaal op. ,,We kunnen er allemaal om lachen, het is ook heel grappig. En wie weet wat er nog uitkomt.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht