Volledig scherm
© AD

Kindje van aangereden zwangere vrouw ongedeerd; motorrijder vervolgd

Het ongeboren kind van de 19-jarige zwangere vrouw die gisteravond op de Wijnstraat in haar woonplaats Dordrecht werd aangereden door een motorrijder is bij het incident ongedeerd gebleven. 

Dat is volgens de politie gebleken na onderzoek in het ziekenhuis. Wel raakte de vrouw zelf gewond bij het verkeersongeval. Ze brak haar sleutelbeen. Ook haar man klaagde over pijn aan zijn been, maar hij bleek ongedeerd te zijn gebleven.

Gelanceerd

Bij het oversteken van of naar het Scheffersplein, ter hoogte van kapperszaak Miss Men en restaurants Shabu Shabu en De Beren, werden de vrouw en haar man aangereden door een motorrijder. Volgens getuigen werd de vrouw enkele meters gelanceerd en kwam op de klinkers terecht. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische assistentie; die landde op het Statenplein, waarna de medici zich naar de plek van het ongeval haastten.

Volgens de politie is er tegen de motorrijder al proces-verbaal opgemaakt, omdat hij in gebied reed waarvoor een geslotenverklaring geldt. Zonder ontheffing mogen bestuurders van auto's en motors hier niet komen. De motorrijder van 35 jaar uit Dordrecht had die niet.

Verder onderzoek moet uitwijzen of deze bestuurder ook schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval. Komende week moeten alle betrokken, inclusief ooggetuigen, verklaringen afleggen.

In de binnenstad klagen publiek en ondernemers geregeld over het gedrag van motorrijders. Behalve de geluidsoverlast die sommigen (bewust) veroorzaken, rijden ze ook geregeld in het zogeheten pollergebied. Waar de pollers het zonder pollerpas het fysiek onmogelijk maken voor automobilisten om het gebied binnen te rijden, kunnen motoren om de paaltjes heen rijden. De politie controleert in het gebied geregeld en kondigde onlangs nog aan dat ze het toezicht zou opschroeven.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht