Volledig scherm
De kittens werden gevonden in de ondergrondse container. © Fotopersburo Busink

Kittens gedumpt in ondergrondse container in Dordrecht: ‘Hoe triest’

UPDATEHulpdiensten kregen donderdagochtend niet de meest alledaagse melding binnen. In een ondergrondse container aan de De La Reystraat in Dordrecht werden enkele kittens gevonden.

Een buurtbewoner die zijn afval wilde weggooien, ontdekte de jonge dieren. Hij probeerde zijn vuilniszak in de container - die alleen met een pasje te openen is - te stoppen, maar dit lukte niet omdat een doos de schacht blokkeerde. De man hoorde gemiauw en schakelde de hulpdiensten in. 

‘Hoe triest’, schrijft de politie in een facebookbericht over de vondst. Omdat de kittens in een doos met een dekentje zaten, is voor de agenten duidelijk dat de dieren zijn gedumpt. Ze zijn uit de container gehaald en door de dierenambulance naar Louterbloemen gebracht. Daar worden ze opgevangen. 

,,Hoe lang ze in de container hebben gezeten, weten we niet. Toen ze binnenkwamen stonken ze wel naar vuilnis en ze hadden enorme honger en dorst’’, vertelt een medewerker van Louterbloemen. De dieren zijn schoongemaakt en hebben vervolgens eten en drinken gekregen. 

Onderzoek

Louterbloemen hoopt dat de eigenaar zich nog meldt. De politie laat weten dat ze een onderzoek is begonnen naar de herkomst van de kittens. Daarom wordt onder meer buurtonderzoek gedaan en worden aanwijzingen en sporen nagelopen. Wie weet wie de kittens heeft gedumpt of wie iets heeft gehoord of gezien, kan contact opnemen via 0900-8844. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht