Volledig scherm
Het was een fleurige boel op het Stadhuisplein in Dordrecht gistermiddag. Na een paar jaar van afwezigheid was er weer een modeshow in de stad. © Victor van Breukelen

Kleurrijke kleding tijdens modeshow op het Dordtse Stadhuisplein

Een modeshow met een kunstveiling? Of een kunstveiling met een modeshow? In elk geval levert het een prima combinatie op.

De catwalk is terug in Dordrecht. De modeshow, die tot een paar jaar geleden een traditie in de Dordtse binnenstad mocht worden genoemd, was er gisteren weer. Niet op het Statenplein, maar op het plein voor het stadhuis. En dat bleek een prima alternatieve locatie.

Kleur

Dé zomertrend in de Dordtse mode: veel kleur. Gele bloesjes, blauwpaarse jasjes en giletjes, de vrouwelijke én mannelijke modellen liepen er allemaal mee over de catwalk, voor het oog van het winkelend publiek. 

En dat was precies de bedoeling, want de modeshow is een initiatief van Dordtse mode-ondernemers. Veertien modewinkels en vier sieraden- en accessoirezaken deden eraan mee. 

Maar er was meer te doen tijdens het evenement Dordt pakt uit. In de pauzeblokken was bovendien een veiling van schilderijen voor stichting Voor Sara en ook elders in de binnenstad werd uitgepakt. Zo was er live muziek op het Statenplein en Achterom en kinderactiviteiten op de Sarisgang, Vriese­straat en Voorstraat.

Gezien de animo heeft de catwalk haar plaatsje in de Dordtse tradities weer terugveroverd. Dat de catwalk een paar jaar lang uit het straatbeeld was verdwenen, was volgens organisator Bert Braanker vooral een geldkwestie: ,,Doordat een bedrijf werd ingehuurd voor de organisatie waren de kosten fors: ruim 15.000 euro.’’ Dit jaar bleek het toch een stuk goedkoper te kunnen: 5.000 euro. 

Volledig scherm
Modeshow op het Stadhuisplein in Dordrecht. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht