Volledig scherm
Het Energiehuis. © Ilse van Driel

Klimaatbeheersing in Energiehuis aangepakt, kapotte tribune nog niet

De haperende klimaatbeheersing in het Energiehuis in Dordrecht wordt nog deze zomer aangepakt. Maar reparatie van de slecht functionerende uitschuiftribune laat nog op zich wachten.

Het college van b en w kiest ervoor om op dit moment alleen de 'meest prangende werkzaamheden' op te pakken.

De problemen met de luchtbehandeling leveren met name voor het in het Energiehuis gevestigde poppodium Bibelot problemen op. Het wordt daar soms zo warm dat concerten vroegtijdig moeten worden afgebroken. De bestaande installatie heeft te weinig mogelijkheden om alle ruimten afzonderlijk van de juiste temperatuur te voorzien.

Investering

Met de investering van 341.000 euro wordt dat verholpen, schrijft het college. Er wordt ook 91 mille vrijgemaakt om de brandmeldinstallatie aan de vernieuwde eisen te laten voldoen. Van dat geld wordt ook het leidingwerk zo aangepast dat die voldoen aan de legionella-eisen. Ook zijn er problemen met een uitschuiftribune in een van de zalen, die niet functioneert zoals zou moeten. Ook die moet vervangen of aangepast worden. Dat kost drie ton, maar daar wordt nu nog van afgezien. Dat komt pas bij de evaluatie van de exploitatie van het Energiehuis.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht