Volledig scherm
De enorme waterglijbaan kwam in 2016 al naar Rotterdam. © Jan de Groen

Komst van grootste waterglijbaan naar Hardinxveld-Giessendam is nu al een succes

Alsof het om een groot popconcert ging, zo snel is de kaartverkoop gegaan voor de waterglijbaan die vrijdag 24 augustus voor een dagje in Hardinxveld-Giessendam neerstrijkt. Vanaf de Rabobank tot aan cafetaria Wielwijk aan de Wieling kan er worden gegleden met een opblaaskrokodil, luchtbedje of zwemband.

Binnen een paar uur waren alle 1200 kaartjes uitverkocht. Er zijn volgens Sylvia de Ruijter van welzijnsinstelling Servanda alleen nog dagkaarten te koop. Wie die koopt kan van 12.00 tot 20.00 uur onbeperkt glijden. Die kaartjes kosten 30 euro. De Slide-In komt naar Hardinxveld vanwege het 40-jarig bestaan van de Speel-In, die elk jaar in de zomer plaatsvindt. 

De waterglijbaan is met haar 125 meter lengte de grootste van Nederland en streek eerder alleen in Rotterdam en Nijmegen neer. En over twee weken dus in Hardinxveld-Giessendam.

Filmpje

,,De gemeente stond in eerste instantie niet zo te springen’’, zegt De Ruijter. ,,Totdat we de betreffende ambtenaren een filmpje lieten zien. Er zijn inmiddels twee verkoopmomenten geweest en alle kaartjes waren snel op.’’

Een kaartje kon alleen online worden gekocht en voor een bepaald tijdvak van een uur. Per uur mogen er 150 mensen vanaf glijden. De Ruijter: ,,Omdat de Speel-In 40 jaar bestaat, wilden we voor deze jubileumeditie iets extra’s organiseren voor alle bewoners van het dorp. Dat is nu dus al een succes gebleken.’’

De Hardinxveldse speelweek vindt dit jaar van donderdag 16 tot en met woensdag 22 augustus plaats in en rond sporthal De Wielewaal. De ruimte is onderverdeeld in allerlei ‘hoeken’ waar verschillende activiteiten zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanwege het jubileum is op 22 augustus een speciale dag voor alleen kleuters, op vrijdag 17 augustus juist voor volwassenen. Nieuw is ook een reptielenshow.

Verder is er buiten een circustent, een mobiele kinderboerderij en het traditionele Timmerdorp.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht