Volledig scherm
De koren haalden een bedrag van 213.500 euro op voor onderzoek tegen alvleesklierkanker. Casper van Eijck en Peter Overduin (met rode trui) hebben de cheque in handen. © Inspire2LiveChoir

Koren van Ambachtse dirigent halen ruim twee ton op voor kankeronderzoek

Het Inspire2LiveChoir uit Alblasserdam en Choir4Hope uit Barneveld hebben in 2019 een bedrag van 213.500 euro opgehaald voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker. De koren staan onder leiding van de Ambachtse dirigent Peter Overduin.

Die jaaropbrengst werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt tijdens een concert van beide koren in het Dolfinarium. Het bijeengezongen bedrag gaat naar Support Casper, dat onderzoek doet tegen alvleesklierkanker. 

Projectleider van het onderzoek, oncoloog Casper van Eijck, nam de cheque met het bedrag in ontvangst. ,,Het is fantastisch wat deze enthousiaste koorleden gepresteerd hebben voor ons de afgelopen twee jaar. Met de opbrengst kunnen we belangrijke onderzoekstappen ondersteunen, waardoor de stap naar het produceren van eigen virussen weer iets dichterbij komt.”

Zingen voor kankerbestrijding

Met zijn koren geeft Peter Overduin jaarlijks concerten voor de kankerbestrijding. Sinds de oprichting is er door de koren al bijna 1,5 miljoen euro bij elkaar gezongen. Jaarlijks wordt een project gekozen waarvoor de koren zich inzetten. De campagne Support Casper stond de afgelopen twee jaar centraal. 

Dit jaar zetten de koorleden zich in voor een project van het Prinses Maxima Centrum onder leiding van Jasper van der Lugt. Het onderzoek naar immuuntherapie voor kinderen met een hersentumor sluit goed aan bij de onderzoeken die Support Casper financiert.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (25%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (7%)
549 stemmen