De Veldmeijers zijn gisteravond extra vroeg begonnen met bakken voor vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
De Veldmeijers zijn gisteravond extra vroeg begonnen met bakken voor vandaag. © Fotopersburo Busink

Kraam mag niet open op zondag: 7000 oliebollen kliko in door regels gemeente

De gemeente heeft gisteren de kraam van Veldmeijer's Oliebollen op het terrein van de Intratuin in Hendrik-Ido-Ambacht gesloten. Dit omdat er op zondag niet verkocht mag worden. Het gevolg? De 7000 oliebollen die al gebakken waren, konden zo de kliko in.

Groot was de verbazing toen de politie zondagmorgen rond 10.00 uur op de stoep stond bij oliebollenkraam Veldmeijer's. De zaak moest gesloten worden. Johnny Veldmeijer, eigenaar van de kraam, heeft nog een poging gedaan om met de burgemeester in gesprek te gaan, maar het mocht niet baten. De oliebollenbakkers hadden geen ontheffing aangevraagd en daarmee was de kous af.

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht