De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht ter hoogte van autobedrijf Ames, bij het begin van de avondspits
Volledig scherm
De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht ter hoogte van autobedrijf Ames, bij het begin van de avondspits © Peter Koster

Laan der Verenigde Naties maandenlang op de schop terwijl Wantijbrug nog dicht is

Terwijl de Wantijbrug nog dicht is, neemt de gemeente de Laan der Verenigde Naties op de schop. Van 24 februari tot en met 30 juni is tussen autobedrijf Ames en de Mijlweg/A16 in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar.

Volgens de gemeente kan het niet anders. In de planning was ervan uit gegaan dat de Wantijbrug al lang gerenoveerd zou zijn en bovendien gedeeltelijk open zou blijven. Dat viel zwaar tegen. ,,Maar gelukkig is de complete afsluiting van de brug niet de nachtmerrie geworden die we vreesden’’, aldus de gemeente: ,,Aan die kant van de stad merk je er nauwelijks iets van.’’

Pot met geld in gevaar

Daar komt bij dat het werk aan de Laan der Verenigde Naties om financiële redenen wel door moest gaan. De gemeente krijgt er een flinke pot geld voor van het Rijk, maar voorwaarde daarbij is wel dat het werk nu gedaan wordt. 

De gemeente erkent overigens dat de werkzaamheden wel veel verkeershinder op zullen leveren. In de avondspits staat de weg hier altijd al behoorlijk vol.

De gemeente wil het stuk Laan der Verenigde Naties, ook wel aangeduid als de laatste mijl tussen de snelweg en de historische binnenstad, een veel fraaier aanzicht geven. Nu is de omgeving nogal rommelig. Daarom komt er, vooral door de verplaatsing van het benzinestation, veel meer zicht op de Oude Maas.

Op dit stuk van de Laan der Verenigde Naties is van 24 februari tot en met 30 juni in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar.
Volledig scherm
Op dit stuk van de Laan der Verenigde Naties is van 24 februari tot en met 30 juni in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. © Gemeente Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Afsluiten van recreatiegebieden in het coronatijdperk

  • Ja. Het is gebleken dat mensen geen gehoor kunnen geven aan de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven (82%)
  • Nee. Je moet zelf de afweging kunnen blijven maken of het verantwoord is. (17%)
  • Geen mening (1%)
2928 stemmen