Volledig scherm
Hans Laheij (directeur Landvast) tijdens een repetitie voor Maestro. © Cees van der Wal

Landvastdirecteur Hans Laheij wint titel ‘Maestro Alblasserdam 2019’

Hans Laheij, directeur van cultureel centrum Landvast in Alblasserdam heeft zaterdagavond de eerste editie van Maestro Alblasserdam gewonnen. En dat met een gebroken teen.

Ondanks het feit dat Laheij eerder deze week zijn teen brak, trad de Alblasserdammer toch op en ging er vol overgave voor. Dit werd door de jury en het publiek beloond met de eerste prijs. Burgemeester Jaap Paans werd met een half punt verschil tweede, schooldirecteur Martijn Beekhof werd derde en wethouder Dorien Zandvliet vierde. Het viertal heeft in de afgelopen weken veel gerepeteerd om als dirigent leiding te geven aan het orkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam.

Hachelijke momenten

“Voor zowel het orkest als voor de maestro’s zijn het spannende tijden. Er is een belangrijke wisselwerking tussen orkest en dirigent. Net als bij de gelijknamige tv-serie gaat dat vaak heel goed maar er zijn ook zeker hachelijke momenten,” vertelde David van Kwawegen van Soli Deo Gloria, voorafgaand aan de beslissende avond.

Alle Maestro’s hadden tijdens het concert de leiding over twee muziekstukken. Een modern werk en een klassieke ouverture. Na elk optreden kende de jury, bestaande uit wethouder Arjan Kraijo en kunstenaar Roel Teeuwen en de vaste dirigent van het orkest, punten toe voor het optreden van de maestro. Ook voor het publiek was een belangrijke rol weggelegd. Het volume van het applaus werd ook omgezet in punten voor de maestro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht