Volledig scherm
© NS

Lange wachtrijen op station Zwijndrecht: ‘Anderhalf uur gewacht op een bus’

Werkzaamheden aan het spoor hebben zaterdag geleid tot flink wat oponthoud voor reizigers tussen Dordrecht en Den Haag. Op het station in Zwijndrecht moesten mensen lang wachten op vervangend vervoer. ,,Een samenloop van omstandigheden leidde tot extra drukte’’, reageert de NS.

ProRail voert dit weekeinde onderhoud uit aan het spoor tussen Den Haag Centraal en Dordrecht. Daardoor zijn reizigers op dat traject zaterdag en zondag aangewezen bussen. De extra reistijd loopt volgens de reisplanner van de NS op tot ongeveer een half uur, maar reizigers stonden flink wat langer te wachten op het station in Zwijndrecht, waar de bussen richting Rotterdam en Schiedam vertrekken.

De extra wacht- en reistijd leidde tot flink wat klachten op onder meer Twitter. ,,1,5 uur in Zwijndrecht gewacht op een bus’’, schrijft één van de reizigers. ,,Normaal doe je minder dan 20 minuten over Dordrecht – Rotterdam Centraal met de trein. Ik deed net anderhalf uur over Zwijndrecht – Centraal’’, schrijft een ander.

Samenloop van omstandigheden

,,Het is niet gelopen zoals het moest’’, reageert NS-woordvoerder Carola Belderbos. ,,Een samenloop van omstandigheden leidde tot extra drukte. De Rotterdamse markt bijvoorbeeld, opstoppingen op de weg en een opstootje in een van de bussen zorgden voor een langere wachttijd.’’

Het opstootje had volgens Belderbos niets te maken met de drukte zelf. ,,Dat was iets tussen reizigers, maar kostte wel weer tijd.’’ In de loop van de dag lukte het om extra materieel in te zetten zodat de drukte kon oplossen. ,,Er zijn tien extra bussen ingezet. We vinden het erg vervelend dat het zo is gelopen en bieden daar ook onze excuses voor aan’’, zegt Belderbos.

Ook zondag moeten reizigers nog rekening houden met een langere reistijd richting Rotterdam en Schiedam. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht