Volledig scherm
Leeuwinnen voetbalfestival. © KNVB

Leeuwinnenfestival van vv Wieldrecht afgelast vanwege familiedrama

Het leeuwinnenfestival waarmee vanmiddag de Nationale Sportweek in Dordrecht zou worden afgetrapt, gaat niet door. De organisatie heeft besloten het evenement af te gelasten vanwege het familiedrama van vorige week, waarbij vier personen - onder wie twee leden van voetbalvereniging Wieldrecht - om het leven kwamen.

De Leeuwinnen Voetbaldag voor meiden van 8 tot en met 15 jaar zou vanmiddag op het terrein van GSC/ODS plaatsvinden en was mede door vv Wieldrecht georganiseerd. Besloten is om het evenement uit te stellen. Een nieuwe datum is nog niet bekend. 

De andere activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek in Dordrecht gaan wel door. Tot en met 29 september zetten verschillende sportaanbieders hun deuren open. Ook zijn er extra activiteiten te doen. 

Activiteiten

Zo is er zaterdag een sportevenement voor kinderen met èn zonder autisme op Sportpark Amstelwijk. Zondag zijn er sportdemo's in de binnenstad tijdens de tweede editie van Dordt Fit. Woensdagmiddag is er een Toppie buitenspeeldag. Tijdens Optimist on Tour maken kinderen woensdag, donderdag en vrijdag kennis met watersporten als zeilen, kanoën en suppen.

Voor 50-plussers is er donderdagochtend een Ouderen Beweegdag in Sporthal de Dijk. Vrijdag vindt de eerste Pride to Sport-regenboogsportdag plaats bij Sportclub Emma. ‘Met jouw aanwezigheid laat je zien dat je de lhbti-gemeenschap steunt’, schrijft de organisatie. Onderdeel van de sportdag is de Pride Run om 17 uur, een hardloopwedstrijd met een kleurrijke dresscode.

Het volledige programma van de Nationale Sportweek in Dordrecht is hier te vinden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht