De vestiging van het Leger des Heils aan de Dubbeldamseweg Noord wordt gesloten.
Volledig scherm
De vestiging van het Leger des Heils aan de Dubbeldamseweg Noord wordt gesloten. © Google Streetview

Leger des Heils vertrekt van Dubbeldamseweg Noord

De dagopvang van het Leger des Heils in Dordrecht verhuist. De locatie aan de Dubbeldamseweg Noord is volgens de organisatie sterk verouderd en sluit daarom aan het einde van het jaar de deuren. De dagopvang wordt voortaan ondergebracht aan het Kromhout/Kasperspad, waar ook onder meer de nachtopvang zit.

 Omwonenden van de nieuwe locatie werden gisteravond door het Leger des Heils en de gemeente Dordrecht per brief geïnformeerd over de geplande verhuizing van de dagopvang. Aan het Kromhout/ Kasperspad zijn al de nachtopvang, het beschermd wonen, de 24 uursopvang en het dagactiviteitencentrum De Vorming van het Leger des Heils gehuisvest.

Dagactiviteitencentrum De Vorming dient na de sluiting van het pand aan de Dubbeldamseweg Noord voortaan als dagopvang. De locatie is dan dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

,,Het is belangrijk voor de mensen die gebruikmaken van de opvang dat er zoveel mogelijk faciliteiten op één locatie beschikbaar zijn’’, zo schrijven het Leger des Heils en de gemeente.

De locatie aan het Kromhout is in 2016 nog verbouwd.
Volledig scherm
De locatie aan het Kromhout is in 2016 nog verbouwd. © Victor van Breukelen

Nu nog ‘pendelen’ gebruikers van de opvang dagelijks tussen de dagopvang aan de Dubbeldamseweg en de nachtopvang aan het Kromhout/Kasperspad: een wandeling van een goede tien minuten. ,,Die dagelijkse ‘optocht’ is straks verleden tijd’’, stelt Mark Benjamin, woordvoerder van de gemeente Dordrecht. ,,Juist dat heen en weer geloop leverde voor omwonenden geregeld overlast op.’’

Op de locatie aan het Kromhout/Kasperspad zijn dagelijks beveiligingsmedewerkers aanwezig. Politie en Handhaving hebben extra bevoegdheden om op te treden in het gebied.

Extra maatregelen

De gemeente en het Leger des Heils beloven buurtbewoners in hun brief daarnaast om ‘alles in het werk te stellen’ om overlast te zullen voorkomen. ,,Als het nodig is, zetten we extra beheersmaatregelen in.’’

Op donderdag 1 november staat er een inloopbijeenkomst gepland voor omwonenden. Op welke dag de verhuizing van de dagopvang exact plaatsvindt, is nog niet bekend.

Dagelijks maken ongeveer vijftig mensen gebruik van de Dordtse dagopvang van het Leger des Heils.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht