Volledig scherm
Archieffoto van Lisanne Addink-Dölle. © Jan de Groen

Lekkerlandse op nummer 63 in Duurzame top 100

Lisanne Addink-Dölle is op plek 63 geëindigd in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. De inwoonster van Nieuw-Lekkerland is één van de 33 nieuwkomers in de lijst die voor het negende jaar op rij is gepubliceerd.

Addink-Dölle is de oprichtster van upcyclebedrijf VerdraaidGoed. Ze maakt nieuwe producten van afval. Met haar bedrijf bedacht de Lekkerlandse onder meer een plan om praatpalen langs de snelweg een tweede leven in te blazen. Die bekende gele exemplaren zijn vanaf juli van dit jaar buiten werking gesteld.

Een van haar nieuwste initiatieven is het maken van tassen van oude reclamedoeken van bedrijven. Daarbij geeft ze een brede invulling aan het begrip duurzaamheid, want twintig mensen met een beperking kunnen aan het werk bij de productie van die tassen. 

Duurzame 100

Een onafhankelijke jury van twaalf experts stelt jaarlijks de Duurzame 100 samen. Het 100-tal wordt gekozen uit zo'n 500 kandidaten. De redactie van Trouw stelt de jury samen, maakt een speciale bijlage en 100 portretjes van de mensen die op de lijst staan.  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen