Volledig scherm
Diamond painting. © Shutterstock

Liefhebbers van diamond painting opgelet: eerste speciaalzaak opent in Dordrecht

Liefhebbers van de populaire hobby diamond painting kunnen vanaf volgende week zaterdag terecht in de Vriesestraat in Dordrecht. Op nummer 67 opent daar de eerste full-service speciaalzaak van het bedrijf DP Benelux, een van de grootste producenten van diamond painting hobbypakketten in West-Europa.

Voor wie geen idee heeft wat diamond painting is, even een korte introductie. Diamond painting is een kruising van het vroegere Ministeck en Schilderen-op-nummer. Kleine glimmende en gekleurde steentjes, plastic diamantjes, worden met een speciaal pennetje op een klevend vel bevestigd, wat uiteindelijk resulteert in een sprankelende afbeelding.

Zien en voelen

De hobby is overgewaaid uit China en veel pakketten worden dan ook besteld via AliExpress of Wish. DP Benelux is destijds ook begonnen met het inkopen van deze pakketten uit China, maar merkte dat ‘de kwaliteit met regelmaat tekort schoot’.

Daarom heeft het bedrijf haar eigen productielijn ontwikkeld, die vanaf volgende week zaterdag dus ook te koop is in een fysieke winkel in Dordrecht. ,,Klanten vinden het prettig het product te zien en te voelen. We verwachten dan ook een enorme toeloop vanuit de verre omtrek’’, laat DP Benelux weten.

Naast de diamond painting pakketten zullen er in de nieuwe winkel aan de Vriesestraat 67, waarin voorheen ROB fashion for men gevestigd was, ook andere hobbypakketten worden aangeboden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht