Longverpleegkundigen en -artsen zullen alles doen om een opname van copd-patiënten te voorkomen, maar dat kan alleen als ze bij verslechtering snel aan de bel trekken.
Volledig scherm
Longverpleegkundigen en -artsen zullen alles doen om een opname van copd-patiënten te voorkomen, maar dat kan alleen als ze bij verslechtering snel aan de bel trekken. © Getty Images/iStockphoto

Longartsen roepen patiënten met ernstige copd op om juist in coronatijd snel aan de bel te trekken

Patiënten met ernstige COPD moeten in deze coronatijd direct hun arts of verpleegkundig specialist  bellen als hun toestand ook maar iets achteruit gaat. Met die waarschuwing komen longartsen van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?