Volledig scherm
Joran Schröder aan de bal namens SteDoCo. © Richard van Hoek Fotografie

Loting TOTO KNVB Beker: Sliedrecht op bezoek bij Blauw Geel’38, SteDoCo tegen HSC’21

SportSteDoCo, Achilles Veen en Sliedrecht weten tegen wie ze het moeten opnemen in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. De drie regionale voetbalclubs werden zaterdag in Utrecht door Ajax-icoon Sjaak Swart aan clubs uit de derde divisie zondag gekoppeld.

SteDoCo moet het in een uitduel opnemen tegen HSC’21 uit Haaksbergen. ,,Een tegenstander van gelijk niveau, dan kunnen wij meteen zien waar wij staan’’, reageert SteDoCo-trainer Frans Adelaar. ,,Doelstelling is de twee kwalificatieronden te overleven.’’

Eersteklasser Sliedrecht, dat evenals hoofdklasser Achilles Veen een ticket verdiende door de laatste vier van het districtsbekertoernooi te bereiken, moet in Veghel Blauw Geel’38 bestrijden. ,,Jammer dat wij geen thuiswedstrijd hebben geloot. Zij spelen twee klassen hoger, maar wij hebben al voor verrassingen in het bekertoernooi gezorgd’’, laat trainer Dennis van der Steen weten.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Sliedrecht neemt het in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker op tegen Blauw Geel’38. © Peter van der Waal

Achilles Veen lootte tegen Hercules uit Utrecht. Johan van Bijsterveld, assistent-trainer en technisch manager: ,,Wij zijn heel gelukkig met een thuiswedstrijd.’’ Deze drie duels worden op zaterdag 17 augustus gespeeld.

De tweededivisionisten ASWH en Kozakken Boys stromen in de tweede kwalificatieronde (eind september) in.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht