Volledig scherm
En dat is drie: opnieuw een wagen die gevonden gezelschapsdieren kan vervoeren. © foto ricardo smit

Louterbloemen heeft er een derde ambulancewagen bij en dat is maar goed ook: dit jaar al 900 ritten gemaakt

Midden in het vogelseizoen én met de zomer in het vooruitzicht, waarin traditioneel veel meer huisdieren worden gedumpt, heeft het Dordtse dierenasiel Louterbloemen in Arkel gisteren een derde dierenambulance gekregen van de stichting Dierenlot.

Volgens manager Mirjam Addiks van Louterbloemen had deze schenking van Dierenlot eigenlijk niet op een beter moment kunnen komen.

,,We zitten dit jaar met twee dierenambulances al op 900 ritten. Mensen zien ons steeds vaker rijden, gaan ons meer en meer herkennen én daardoor ook sneller bellen als er wat is. Wat dat betreft is het ook bij de dierenambulance een kwestie van vraag en aanbod. En juist nu breekt voor ons een heel drukke periode aan.''

Lijnen

Louterbloemen verzorgt voor alle gemeenten in de Drechtsteden de opvang en vervoer van alle gezelschapsdieren die worden gevonden. Mede daardoor was de komst van een Dierenambulance haast een must. ,,De lijnen worden op deze manier veel korter, omdat we direct weten welke dieren er binnen komen'', zei Addiks er eerder al over.

Het eerste (volledig ingerichte) exemplaar kwam dankzij de stichting Dierenlot in maart vorig jaar. In de loop van het jaar volgde een tweede bus, waarna de behoefte aan nóg een wagen snel duidelijk werd.

,,Daarvoor hebben we een aanvraag gedaan bij Dierenlot, maar zo'n verzoek moet je wel goed kunnen onderbouwen. Dierenlot ondersteunt in totaal zo'n 350 lokale en regionale instellingen.'' Lang leek Dierenlot echter niet na te hoeven denken nadat de aanvraag van Louterbloemen binnenkwam bij het kantoor in Arkel. En dus kon Addiks gisteren afreizen naar de Alblasserwaard. ,,We gaan samen met één bus heen en komen met twee wagens terug'', aldus Addiks nadat ze de autosleutel overhandigd kreeg.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht