In Provinciale Staten is nog volop discussie of de treinen van de MerwedeLingelijn moeten worden vervangen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Provinciale Staten is nog volop discussie of de treinen van de MerwedeLingelijn moeten worden vervangen. © Cor de Kock

‘Luchtcirculatie in cabines treinen MerwedeLingelijn zo slecht dat machinisten er ziek van worden’

De luchtcirculatie in cabines van treinen op de MerwedeLingelijn is zo slecht dat machinisten er ziek van worden. Dat zegt het Zuid-Hollandse SP-Statenlid Lies van Aelst, die gesprekken voerde met machinisten en stewards op de lijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Ondertussen lijkt zich een politieke meerderheid af te tekenen voor een miljoeneninvestering om de treinen te vervangen.

 1. Periodiek spelletje amateurpoker met úw belastinggeld…
  PREMIUM
  COLUMN

  Periodiek spelletje amateurpo­ker met úw belasting­geld…

  Hebt u dat ook weleens, dat u een zinnetje in de krant leest en vervolgens denkt... wacht even? Stond dat er nou écht? Nee joh, dat kan niet. En dan leest u dat zinnetje dus nóg een keer, u giet uw glas wijn leeg in de gootsteen, u bonkt drie keer met uw hoofd tegen de deurpost, u maakt een stevige boswandeling, neemt een koude douche, poetst de brillenglazen op, haalt diep adem, slaat de krant wederom open en u laat het verhaal ten derde male tot u doordringen.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht