Lymepatiënt Corrie wist 22 jaar lang niet welke ziekte ze had: ‘Dat is toch veel te lang?’

VIDEOLymepatiënt Corrie Bettinger (55) was lange tijd zo ziek dat ze nauwelijks meer zag dan de vier muren van haar slaapkamer. Haar wereld werd kleiner en kleiner. Wandelen werd haar redding. Volgende maand gaat ze ‘Lopen voor Lyme’.

De Dordtse Corrie Bettinger liep 22 jaar lang rond met de ziekte van Lyme zonder dat ze dit wist. Hoewel, echt veel lopen zat er een groot deel van die tijd niet in. Op haar 47ste werd ze afhankelijk van een rollator en scootmobiel. ,,Als ik dat niet deed, kwam ik helemaal niet meer buiten. Ik ben wat dat betreft erg nuchter. Kun je die knop niet omzetten, heb jij er de meeste problemen mee. Het was puur die eerste keer... Dan zie je mensen kijken. De tweede keer doen ze dat al niet meer.”

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het episch centrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht