Volledig scherm
Macy Oosterhof kan gaan zwemmen op vakantie door een gift van de VriendenLoterij © VriendenLoterij

Macy (13) kan deze vakantie haar zwemdroom waarmaken

Zwemmen is iets wat Macy Oosterhof (13) het liefste doet, maar door diverse zeldzame aandoeningen is zwemmen in een openbaar zwembad voor haar geen optie. De VriendenLoterij verraste de Alblasserdamse met een cheque voor een vakantiehuisje met eigen zwembad. 

Macy was een dagje naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen toen iemand van de VriendenLoterij haar en haar ouders overviel met de cheque. ,,Wat is dit een geweldige verrassing”, vindt moeder Maaike. ,,En wat was het een bijzonder moment om Macy hier in het Ouwehands Dierenpark te verrassen. Ik weet zeker dat ze ontzettend gaat genieten van de vakantie! Ze kijkt er nu al naar uit.”

Gelukkig

Frenk Kapiteijn, van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds die de aanvraag voor Macy heeft gedaan: ,,Macy heeft de zeldzame aandoening anoftalmie. Ze is geboren zonder ogen, draagt kunstogen en zit vaak noodgedwongen in een rolstoel. Ze heeft inmiddels 42 operaties ondergaan. Verstandelijk heeft ze het niveau van een 4-jarige. Ondanks dit alles is Macy een gelukkig meisje. Als er iets is waar Macy dol op is, dan is het wel zwemmen. Maar zwemmen in een openbaar zwembad is voor Macy helaas geen optie. Daarom is het geweldig dat we haar nu hebben kunnen verrassen met een vakantie in een vakantiehuisje met een eigen zwembad, zodat Macy met haar naasten op haar gemak kan zwemmen!”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht