Volledig scherm
De rechtbank in Dordrecht. © AD/Albert Sok

Man (22) krijgt na drie jaar alsnog taakstraf voor inbraakpoging bij wasstraat

H. G. uit Ridderkerk kwam vandaag bijna drie jaar na inbraken bij wasstraten in Zwijndrecht en Strijen voor de rechter. De politierechter veroordeelde de 22-jarige man tot een taakstraf van twintig uur.

Op 16 april 2016 werd ingebroken bij wasstraat de Walvis in Zwijdrecht. Er verdween tussen de twintig en veertig euro. Een dag later werd een poging tot diefstal gedaan bij tankstation Argos in Strijen. Voor beide delicten stond H.G. vanmiddag terecht in de rechtbank in Dordrecht. 

Niets mee te maken

Agenten in Strijen zouden hem in zijn rode Peugeot hebben gezien bij de Argos ten tijde van de inbraakpoging, bleek op zitting. Het antwoord op de vraag van de politierechter waarom hij daar stopte, moest hij schuldig blijven. ,,Ik weet niet wat ik drie jaar geleden daar deed. Zonder het dossier zou ik niet eens weten dat ik daar was. Ik reed naar een vriend. Je moet langs dat tankstation om de wijk in en uit te gaan.’’ De verdachte ontkende iets met de poging tot diefstal te maken te hebben.

Quote

Ik weet niet wat ik drie jaar geleden daar deed

Verdachte H. G.

Vanwege onvoldoende bewijs werd de zaak eerder geseponeerd. Nadat camerabeelden beschikbaar werden gesteld, kwam de zaak - bijna drie jaar na dato - toch op zitting. ,,Een onredelijke termijn’’, oordeelde de advocate van G.

Voor de inbraak in Zwijndrecht werd alsnog onvoldoende bewijs gevonden en werd de man vrijgesproken. Hij moet een werkstraf van twintig uur uitvoeren voor de poging inbraak in Strijen. Op de opengebroken geldautomaat werden verfsporen gevonden die afkomstig zouden zijn van een rood breekijzer dat in de kofferbak van de verdachte werd gevonden, na zijn aanhouding.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht