Volledig scherm
Chemiebedrijf Chemours in Dordrecht © ANP

Man bedreigt personeel Chemours: ‘Zo iets als Las Vegas’

UpdateEen Facebook-gebruiker, vermoedelijk uit Dordrecht, heeft personeel van het chemieconcern Chemours met de dood bedreigd. Op zijn tijdlijn meldde hij dat hij zocht naar een gewelddadige manier om het bedrijf te stoppen: ,,Iets zoals #LasVegas heeft me op een idee gebracht.’’ In Las Vegas schoot een man maandag bijna 60 mensen dood.

De Facebooker kondigde aan de kentekens van alle 485 personeelsleden te registreren. Iedereen die het bedrijfsterrein verlaat, zou er maar beter aan doen om goed over de schouder te kijken, zo zei hij. Hij verweet het personeel dat het achter het bedrijf blijft staan, vermoedelijk doelend op de affaire rond PFOA en GenX.

De politie heeft de man maandagavond laat ‘stevig aangesproken’ op zijn uitlatingen, maar kon nog niet zeggen of hij ook gearresteerd is. Het Facebook-account is rond middernacht verwijderd.

Na het gesprek heeft de man zijn account zelf verwijderd, aldus de politie: ,,Hij zei dat hij het niet zo bedoeld had.'' In overleg met Justitie is besloten hem niet te arresteren. Dat betekent echter niet dat de man niet vervolgd wordt. Daarover moet Justitie nog een besluit nemen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht