Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Man die pincode gaf voor megakraak draait 8 maanden de cel in

Hoewel het Openbaar Ministerie wegens gebrek aan bewijs had gevraagd om vrijspraak voor zijn aandeel bij een megakraak in Zwijndrecht, heeft de rechtbank in Rotterdam de 36-jarige M.K. uit Wilnis toch veroordeeld.

De man kreeg acht maanden celstraf, omdat er volgens de rechter wel degelijk genoeg bewijs is dat hij betrokken was bij het openbreken van allerlei garageboxen van Easybox. Daarbij werden 766 pakjes sigaretten en shag, Lego en medicijnen ter waarde van 80.000 euro buitgemaakt.

Bij de kraak was K. niet zelf aanwezig, maar uit onderzoek bleek dat de inbrekers tussen 14 en 18 juni ‘diverse keren’ de toegangscode gebruikten om binnen te komen en daarna garageboxen open te breken. Drie dagen voor de eerste kraak had K. een contract afgesloten bij Easybox.

Uit camerabeelden bleek verder dat de daders een witte bestelbus gebruikten, die ook wel eens was gehuurd door K. én dat er verder een groene Ford Focus te zien was die op naam stond van zijn (ex)vriendin.

,,Al het voorgaande, in onderling en samenhang beschouwd, maakt dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is’’, aldus de rechtbank.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (85%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (15%)
995 stemmen