Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man dreigde 'vriendinnen' met verkrachting

RechtbankDe 30-jarige Molenwaarder Martin D. bekende vandaag in de Rotterdamse rechtbank minimaal zes Facebookgebruiksters de stuipen op het lijf te hebben gejaagd.

De volgens deskundigen aan een seksueel sadistische stoornis lijdende verdachte, verstuurde in 2016 vanuit valse Facebookaccounts vriendschapsverzoeken naar willekeurige slachtoffers.

Vervolgens bood hij ze via de chat onder meer aan vast te binden op bed en te verkrachten. Ook vroeg D. zijn nieuwe ‘vriendinnen’ of ze hun met naam genoemde jonge dochters beschikbaar wilden stellen voor gewelddadige seks. ,,Als je dat niet wil, haal ik haar vanmiddag wel op uit school”, zo kreeg een Volendamse moeder van een 12-jarig meisje te lezen.

Kans op herhaling

Gegevens van familieleden van slachtoffers viste de verdachte van persoonlijke Facebookpagina’s. De man kampt met een speedverslaving, adhd, en jeugdtrauma’s. Via het IP-adres van de computer van zijn ouders kon hij worden opgespoord. Zonder behandeling is de kans op herhaling groot, aldus deskundigen.

Inmiddels is de verminderd toerekeningsvatbare Molenwaarder opgenomen in een forensisch psychiatrische kliniek om af te kicken en voor behandeling van zijn agressie- en seksuele stoornissen.

De aanklager eiste voor de dreigementen een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar om hem tot behandeling te dwingen. De man mag niet meer op Facebook en Instagram zolang de reclassering dat nodig acht.

Uitspraak over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht