Volledig scherm
Bij een burenruzie aan het Mina Krüseman-erf in Dordrecht is vanmiddag een man in zijn hand gestoken met een keukenmes. De politie heeft een verdachte, een man, aangehouden. © Fotopersburo Busink

Man raakt gewond bij incident met vleesmes op Mina Krüseman-erf in Dordrecht

Bij een burenruzie aan het Mina Krüseman-erf in Dordrecht is vanmiddag een Dordtenaar gewond geraakt aan zijn hand.  De politie heeft een verdachte, een man, aangehouden. Hij wilde volgens het slachtoffer steken met een vleesmes van 30 centimeter.

De Dordtenaar (54) had samen met zijn zoon een motor gekocht en had die geparkeerd op een parkeerplaats voor het huis van de overburen. Terwijl vader en zoon hun aankoop stonden te bewonderen, maakte de overbuurvrouw daar volgens hen foto’s van.

De Dordtse vader was daar naar eigen zeggen niet van gediend en belde aan om verhaal te halen. Nadat de overbuurvrouw opengedaan had, bleef zij foto’s van hem maken. Zij gaf volgens het latere slachtoffer als verklaring dat ze vermoedde dat de twee aan het dealen waren in de straat.

Quote

Ik kon het mes nog net wegslaan

Toen daar een woordenwisseling over ontstond, zou de overbuurman naar buiten zijn gestormd met een vleesmes van zo'n 30 centimeter. ,,Hij zette dat  tegen mijn buik met de bedoeling om te gaan steken’’, aldus de man, die uiteindelijk lichtgewond raakte. ,,Ik kon het mes namelijk nog net wegslaan.’’

Opgepakt

De politie heeft de overbuurman aangehouden en zijn mes in beslag genomen. De Dordtenaar doet op dit moment aangifte.

Onduidelijk is waarom de vlam in de plan sloeg. Buurtbewoners omschrijven de arrestant als ‘een gewone man’. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht