Volledig scherm
Een ambulancemedewerker ontfermt zich over één van de gewonden van de schietpartij in Sliedrecht. © Fotopersburo Busink

Man uit Alkmaar (26) aangehouden voor betrokkenheid bij schietpartij in Sliedrecht

De politie heeft vorige week nog iemand gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de schietpartij in Sliedrecht. Het gaat om een 26-jarige man uit Alkmaar. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Bij de schietpartij in de Sperwerstraat op zaterdag 19 oktober raakten twee mensen zwaargewond. Die twee Brabanders (30 en 33 jaar) werden allebei direct al opgepakt. De Alkmaarder is vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.

De politie kreeg die zaterdagavond in oktober meerdere meldingen binnen van mensen die hoorden dat er geschoten werd in de omgeving van de Sperwerflat. Agenten troffen daar de twee gewonde mannen aan en later ook een vuurwapen en meerdere hulzen. Zij werden na het incident met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Grootschalig onderzoek

Na het incident werd een team grootschalige opsporing (TGO) opgericht. Er werden twintig rechercheurs op de zaak gezet. Burgemeester Bram van Hemmen sloot ook een woning voor drie maanden. In die woning werd sporenonderzoek verricht, al is niet bekend gemaakt wat de woning te maken heeft met de schietpartij.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht