Volledig scherm
Een moment uit het duel van Sliedrecht Sport (blauw tenue) met Orion tijdens het afgelopen seizoen. © Jan Ruland van den Brink

Mannen Sliedrecht Sport starten tegen titelhouder Orion

SPORTDe mannen van Sliedrecht Sport krijgen hoog bezoek bij de start van het nieuwe volleybalseizoen in de eredivisie. De formatie van oefenmeester Paul van der Ven opent namelijk de competitie op zaterdag 12 oktober in sporthal De Basis tegen landskampioen Orion.

Voor Wessel Anker is de start extra pikant: Anker maakte het afgelopen seizoen deel uit van de formatie uit Doetinchem en stapte na het halen van de landstitel over naar zijn oude club Sliedrecht Sport. De Alblasserwaardse ploeg speelt ook in de tweede ronde, op woensdag 16 oktober, in eigen omgeving tegen VoCASA. De eerste uitbeurt is op 19 oktober bij Taurus in Houten.

De vrouwen van Sliedrecht Sport, momenteel in het bezit van de drie nationale hoofdprijzen (de landstitel, de beker en de Supercup), beleven de start van de volleybaljaargang op zondag 13 oktober bij het in de eredivisie teruggekeerde Peelpush in Meijel. Drie dagen later gaat de selectie van oefenmeester Vera Koenen op bezoek bij VC Sneek, dat in het afgelopen seizoen de tegenstander van de Alblasserwaardse vrouwen was in de strijd om de landstitel en daarin in drie wedstrijden kansloos werd gelaten.

Titelhouder Sliedrecht Sport manifesteert zich in ronde drie voor het eerst thuis, tegen FAST. Twee weken eerder is echter ook al de officiële start van de volleybaljaargang in De Basis, als de landskampioen het in de strijd om de Supercup opneemt tegen verliezend bekerfinalist Apollo 8, waar voormalig Sliedrecht Sport-libero Florien Reesink is teruggekeerd.

Presentatiedag

De mannen en vrouwen van Sliedrecht Sport presenteren zich voor de eerste maal aan het eigen publiek op zaterdag 16 september tijdens de traditionele presentatiedag van de Alblasserwaardse club. De vrouwen nemen het die dag op tegen het Belgische Asterix Avo Beveren, dat afgelopen seizoen voor de dertiende maal in de clubhistorie en de zesde keer in successie de nationale titel veroverde.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht