Martijn de Rijke (links) en John Herrewijn lieten voor de verbouwing van hun huis alleen de buitenwanden staan. Het resultaat is een modern stulpje geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn de Rijke (links) en John Herrewijn lieten voor de verbouwing van hun huis alleen de buitenwanden staan. Het resultaat is een modern stulpje geworden. © Victor van Breukelen

Martijn en John lieten hun huis moderniseren en zijn nu een voorbeeld voor de hele buurt

WONENEen voorbeeldhuis, dat is het huis van Martijn de Rijke en John Herrewijn. Hun bungalowwoning in de Dordtse wijk Zuidhoven is compleet gemoderniseerd en verduurzaamd.

Waar tot twee jaar geleden nog een bakstenen huis stond, staat nu een helderwit, modern pand. De buitenkant is met een dikke laag isolatiemateriaal omhuld, met daaroverheen een stuclaag. ,,Het heeft even geduurd voordat we hier toestemming voor kregen bij de gemeente. De welstandscommissie voelde niet zoveel voor ons plan’’, vertelt Martijn de Rijke, die communicatieadviseur is bij de gemeente Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht