Koninklijke IHC moet snijden in het personeelsbestand om te overleven. Onder meer door corona blijven grote orders voor het bedrijf uit Kinderdijk uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Koninklijke IHC moet snijden in het personeelsbestand om te overleven. Onder meer door corona blijven grote orders voor het bedrijf uit Kinderdijk uit. © Archieffoto Cees van der Wal

Massa-ontslag bij scheepsbouwer IHC, honderden mensen verliezen hun baan

Koninklijke IHC uit Kinderdijk wil zo snel mogelijk honderden werknemers ontslaan. Dat blijkt uit het sociaal plan waarmee de leden van vakbond FNV hebben ingestemd. Met name in het management en op kantoor verdwijnen banen. De vaklui ‘aan de helling’ ontspringen de dans. 

 1. Corona deelt volgend jaar de hardste dreun uit in de Drechtsteden: ‘Het is nu vrouwen en kinderen eerst!’
  PREMIUM

  Corona deelt volgend jaar de hardste dreun uit in de Drechtste­den: ‘Het is nu vrouwen en kinderen eerst!’

  Scheuren en barsten in de ‘Dordtse economie’ zijn zo goed als mogelijk gedicht. Maar nu corona opnieuw oplaait en ondernemers wéér klappen moeten incasseren is er meer nodig dan ‘stutten’ alleen. En dus kijken de Drechtsteden vooruit naar 2021 en 2022, de jaren waarin de regio de hardste coronadreun te verwerken krijgt. ,,We moeten zorgen dat die pianist niet werkloos wordt.’’
 2. Dordrecht laat steden in Europa zien hoe je jezelf voorbereidt op klimaatverandering
  PREMIUM

  Dordrecht laat steden in Europa zien hoe je jezelf voorbe­reidt op klimaatver­an­de­ring

  Eind oktober begint de internationale klimaattop van de Verenigde Naties in Glasgow, maar Dordrecht houdt op 20 oktober zijn eigen Europese conferentie over klimaatbestendige steden. In het Energiehuis en online laten tien steden en 200 klimaatprofessionals zien hoe ze zich wapenen tegen hoosbuien, hittestress, overstromingen of droogte en tegelijkertijd hun wijken groener en leefbaarder maken. Met Dordrecht als lichtend voorbeeld.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Leuk idee, zo'n kabelbaan over het Drierivierenpunt

 • Ja, mee eens (52%)
 • Nee, lekker blijven dromen Kees Thies (48%)
629 stemmen