Volledig scherm
De politie heeft de scholieren weggestuurd. © AD

Massale knokpartij onder scholieren in Dordts park

UpdateZeker 100 scholieren zijn vanmiddag in het Merwesteinpark in Dordrecht met elkaar op de vuist gegaan. Daarbij zijn minstens twee en mogelijk drie gewonden gevallen, zegt de politie.

Het ging in ieder geval om scholieren van het nabijgelegen Johan de Witt Gymnasium. Ook zouden leerlingen van het Insula College (locatie Koningstraat) betrokken zijn bij de massale matpartij in het Dordtse park. Daarbij raakten in elk geval twee leerlingen, waaronder een 17-jarige jongen uit Papendrecht, gewond. Hij liep in ieder geval een gebroken neus op, zo bleek in het ziekenhuis.

De politie zegt dat hij te grazen werd genomen door een groepje van vijf jongens. ,,Hij werd zo de bosjes ingetrapt. Toen ben ik ertussen gesprongen’’, beweert een knul, die vervolgens zelf klappen zegt te hebben gekregen. ,,Opeens kwamen er allemaal toeterende scooters aanrijden en ging het mis’’, zegt een ander.

Veel omstanders hebben de mishandeling gefilmd met hun mobieltje, aldus de politie. Het korps roept hen op die beelden in te leveren. Behalve de Papendrechter raakte in ieder geval ook een ander gewond in het tumult. Op sociale media circuleren daarnaast beelden van een derde gewond. De politie vraagt hem zich te melden.

Ruzie

Niet precies duidelijk is wat de reden is van de ongeregeldheden aan het einde van de middag. Volgens leerlingen ter plaatse was er een ruzie tijdens een feest twee weken geleden aan vooraf gegaan. Die zou de afgelopen periode zijn doorgegaan op sociale media zoals WhatsApp en Facebook. Daarbij zou het tijdstip van vanmiddag zijn afgesproken om te vechten.

De politie kan op dit moment nog geen verdere bijzonderheden geven over de aanleiding van de gebeurtenissen. ,,Toen wij ter plaatse kwamen, was het vrij snel gesust’’, zegt een politiewoordvoerder. Aanhoudingen zijn voor zover bekend niet verricht. ,,Maar we gaan dit zeker nog verder onderzoeken.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht