Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek na het dodelijke ongeval in Streefkerk. © Cees van der Wal

Maximale werkstraf en ontzegging rijbevoegdheid geëist om doodrijden vrouw

RechtbankVoor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Middenpolderweg in Streefkerk is zojuist een werkstraf van 240 uur geëist tegen een 31-jarige man uit Groot-Ammers. Ook moet hij voor één jaar zijn rijbewijs inleveren, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Bij het ongeval kwam een 59-jarige bewoonster van een nabijgelegen boerderij om het leven. Zij liep op de weg om kranten te bezorgen bij drie andere boerderijen. De vrouw liet een man en elf kinderen achter.

Volgens de officier van justitie heeft de man 'aanmerkelijk onvoorzichtig gereden'. Daarbij wees de aanklager op de overschrijding van de maximumsnelheid met 27 kilometer per uur, op de weg waar 60 kilometer per uur mag worden gereden.

Meer dan honderd keer

Ook speelt voor het Openbaar Ministerie (OM) een rol dat de verdachte automobilist de weg heel goed kende. In zijn leven had hij de route naar eigen zeggen zeker meer dan honderd keer afgelegd. Daardoor kon hij volgens justitie ook weten dat hier soms mensen liepen.

Verder neemt de aanklager het de inwoner van Groot-Ammers, die opgroeide in Streefkerk, kwalijk dat hij niet meer rekening heeft gehouden met de omstandigheden. Op het moment van de aanrijding met het slachtoffer, rond 17.00 uur, schemerde het op de plek die verder geen verlichting kent. 

De nabestaanden lieten de officier een korte slachtofferverklaring voorlezen. ,,Weet je hoe het voelt om onze moeder zo te verliezen? Het is zo raar dat hij haar niet heeft gezien. En om dan te vragen om strafvermindering?''

Daarmee anticipeerde de familie vermoedelijk al op de vraag om vrijspraak door de advocaat van de verdachte. Volgens hem loopt de man uit Groot-Ammers niet weg voor zijn verantwoordelijkheid, maar is er juridisch gezien geen schuld te bewijzen.

Uitspraak op 27 juni.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

  • Een goed idee, Dordrecht is daar de perfecte locatie voor (21%)
  • Ja, zo'n evenement is goed voor de stad (26%)
  • Nee, dat kost toch alleen maar geld (39%)
  • Nee, dat interesseert me niets (14%)
1445 stemmen