Volledig scherm
Een hond met een muilkorf © Shutterstock

Meldingen over agressieve honden in Dordrecht verdubbeld

Het aantal meldingen over agressieve honden in Dordrecht is de afgelopen twee maanden verdubbeld.

Bij het meldpunt van Handhaving is inmiddels zeventien keer alarm geslagen over bijtincidenten of gevallen waarbij het net goed afliep toen een hond gevaarlijk gedrag zou hebben vertoond. Na vijf maanden sinds de start , eind mei, stond dit getal nog op acht meldingen.

Voor een gemeentewoordvoerder is het gissen naar de reden van de plotse stijging. Volgens hem kan de bekendheid van het meldpunt zijn toegenomen sinds de eerste resultaten bekend waren gemaakt.

Verder is een mogelijkheid dat er meer meldingen komen als het mooi weer is en er meer mensen -al dan niet met honden- buiten zijn en met elkaar in aanraking komen.

Muilkorf

In drie gevallen van de zeventien meldingen leidde onderzoek tot maatregelen. Eén hond moet een muilkorf dragen, omdat die zou bijten als het angstig wordt. Het baasje van een ander beest moet na onderzoek met zijn dier een verplichte gedragscursus volgens bij het dierentehuis Louterbloemen.

Aan de eigenaar van een derde hond werd ook een muilkorfplicht opgelegd, net als een kort aanlijngebod. Naar hem hebben de handhavers echter geen omkijken meer, omdat de man met zijn beest is verhuisd uit de stad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht