Volledig scherm
© AD/Ilse van Driel

Met 42 man 42 km lopen om 42.000 euro op te halen voor een nieuw Babyhuis

Even vragen aan...42 sportievelingen werken zich morgen 42 kilometer lang in het zweet om 42.000 euro op te halen voor het Babyhuis in Schiedam. De Dordtse organisator Barbara Muller wil met de '42 K in a Day' aandacht vragen voor het onnodig scheiden van moeders en hun pasgeboren baby's. Het Babyhuis gaat op dinsdag 1 oktober open.

Waarom een marathonafstand, ruim 42 kilometer?

,,Dat is precies de afstand van het Babyhuis in Dordrecht naar het nieuwe huis in Schiedam. De route gaat onder meer langs Barendrecht, Rhoon en Pernis. Via de Beneluxtunnel komen we Schiedam binnen gelopen.

Het is niet zomaar een 'funrun' toch?

,,We houden in ons achterhoofd dat de vrouwen die in ons Babyhuis worden opgevangen, veel leed hebben ervaren. De weg die zij hebben bewandeld, was een zware. De vrouwen hebben één ding gemeen en dat is dat zij hun kindje een betere jeugd gunnen dan zij zelf hebben gehad."

Wat leren jullie straks de vrouwen die bij jullie komen?

,,Het Babyhuis biedt opvang, behandeling en begeleiding aan kwetsbare moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind. Het uiteindelijke doel is dat onnodige uithuisplaatsing voorkomen wordt."

Je rent zelf ook mee. Ben je er klaar voor?

Lachend: ,,Ik zie er nu al tegen op. Ik ben in mei onverwachts geopereerd waardoor ik letterlijk en figuurlijk even uit de running was. Ik heb nog niet langer dan twee uur achter elkaar gelopen, dus ik ga het gewoon op karakter doen."

Volgend jaar weer een Babyhuis-marathon?

,,In 2020 gaan wij een derde Babyhuis openen in Leiden. Dan willen we vanaf Schiedam naar het nieuwe Babyhuis lopen. Al ga ik dan fietsen."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht