Volledig scherm
Jasmijn de Koning is een van de bedenkers van de KunstClub078. © Niels Dekker

Met een borrel in de hand leren over kunst in het Dordrechts Museum

even vragen aanMet de oprichting van de KunstClub078 heeft Dordrecht er weer een nieuw gezelschap bij. Zondag wordt de eerste bijeenkomst gehouden. Het idee komt uit de koker van onder anderen Jasmijn de Koning.

Wat is de KunstClub078?

,,Een initiatief dat is ontstaan vanuit de Vrienden van het Dordrechts Museum. We zien toch wel wat vergrijzing onder de mensen die het museum een warm hart toedragen en dus hebben enkele mensen gebrainstormd over hoe de collectie van het museum op een dusdanige manier kan worden gepresenteerd dat we een jonge doelgroep bereiken. Zo kwamen we op de KunstClub078.”

En wat gaat dat gezelschap dan doen?

,,Elke eerste zondagmiddag van het kwartaal is in restaurant Art en Dining, of bij goed weer in de tuin van het museum, een bijeenkomst. De entree is gratis, net als het eerste drankje trouwens. Elke editie stellen we dan één werk uit de collectie van het museum centraal of een thema. En soms is daar ook de maker van het werk bij, zoals morgen.

Dan is Ralf Kokke aanwezig, winnaar van de Scheffersprijs. Je wordt dus nadrukkelijk niet overladen met kunstwerken en informatie. Het wordt geen saai college, maar juist een laagdrempelige manier om met kunst in contact te komen. Terwijl je een borrel drinkt en anderen ontmoet.”

Nu heeft het museum ook veel werken van overleden kunstenaars in de collectie. Die kun je niet op laten draven. Wat dan?

,,Dan zou een conservator aanwezig kunnen zijn om wat over een werk te vertellen. We richten ons trouwens niet alleen op schilderkunst, maar ook andere kunstvormen zoals fotografie.”

En waar is dat feestje?

,,Zondag van 15.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom.‘’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht