Milika (11) uit Dordrecht tijdens de blind audition bij The Voice Kids.
Volledig scherm
Milika (11) uit Dordrecht tijdens de blind audition bij The Voice Kids. © The Voice Kids

Milika (11) uit Dordrecht maakt indruk bij The Voice Kids: ‘Je hebt een hele bijzondere stem’

Milika (11) uit Dordrecht is door naar de volgende ronde van The Voice Kids. Tijdens de blind auditions draaiden zowel Anouk als Ali B voor het Dordtse zangtalent. Milika koos uiteindelijk voor coach Anouk.

De leerling van basisschool De Meridiaan in Dordrecht zong het liedje Jolien, de Nederlandse versie van Jolene van Dolly Parton. ,,In het Nederlands voel ik het meer, omdat ik weet waar het over gaat’’, vertelt ze in de tv-uitzending over haar keuze voor het liedje.

De auditie is zenuwslopend. Lange tijd lijkt het erop dat geen enkele coach draait voor Milika. Maar bij het laatste woord draait Anouk als eerste om en in de allerlaatste seconden van het liedje volgt Ali B. Coaches Marco Borsato en Sanne Hans (Miss Montreal) drukken niet voor Milika.

Klik hier om het volledige optreden van Milika te bekijken.

‘Hele bijzondere stem’

Door de enorme spanning barst Milika na haar optreden in tranen uit. Ook haar familie weet het backstage bij presentator Jamai nauwelijks droog te houden van alle spanningen. Ali B bewijst vervolgens zijn status als knuffelmarokkaan door Milika met een omhelzing gerust te stellen.

Vervolgens gaan Anouk en Ali B de strijd met elkaar aan om Milika voor zich te winnen. ,,Wat goed gedaan! Je hebt een hele bijzondere stem. Je hebt een hele mooie vibratie in je stem. Ik denk ook dat het deels vibratie was van de zenuwen en dat die vibratie deels van jezelf is. Ik denk dat jij super mooie dingen kan gaan doen, als je vaker gaat optreden’’, aldus de zangeres tegen Milika.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Milika (11) uit Dordrecht tijdens de blind audition bij The Voice Kids.
Volledig scherm
Milika (11) uit Dordrecht tijdens de blind audition bij The Voice Kids. © The Voice Kids

Daarna laat Anouk weten dat ze Milika graag in haar team wilde. ,,Ik hoop dat je bij mij komt, heel erg graag. Ik vond het heel vervelend dat Ali op het laatst ook nog draaide. Ik dacht: Jezus, wat een eikel, wat een eikel.’’

Milika en het publiek kunnen het dolletje tussen Anouk en Ali wel waarderen. Na de mooie woorden van Anouk doet Ali tevergeefs een poging om Milika ervan te overtuigen om alsnog voor hem te kiezen. ,,Ik draaide ook, maar ik draaide later. En ik draaide omdat ik je goed vond, maar ook omdat ik het leuk vind om Anouk een beetje te sarren af en toe. En ik zie je een beetje idolaat naar haar kijken... Ik wil het weten: voor wie kies jij Milika?’’

De Dordtse zangeres kiest uiteindelijk voor Anouk als coach en gaat met een ketting van Team Anouk om haar nek tevreden terug naar Dordrecht.

Over The Voice Kids

The Voice Kids is een zoektocht naar jong zangtalent. Kinderen tussen de acht en veertien jaar strijden om de felbegeerde studiebeurs van 25.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht