Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Minder bezwaarschriften ingediend in Dordrecht

Veel minder Dordtenaren hebben afgelopen jaar een bezwaarschrift ingediend in vergelijking met 2017.

In 2018 kwamen 65 bezwaarschriften binnen bij de gemeente tegen vergunningen, terwijl dat er een jaar eerder nog 162 waren. Daarbij moet opgemerkt worden dat dat een recordjaar was, met een groot aantal bezwaren tegen een handjevol vergunningen. In de jaren daarvoor schommelde het aantal bezwaarschriften steeds rond de 90.

De 65 bezwaarschriften van 2018 hadden betrekking op 44 besluiten. Zes mensen hadden problemen met een vergunning voor Huis Roodenburch, vijf met disco Beneej en tien met de ruimere openingstijden en een groter terras voor Art & Dining in het Dordrechts Museum. Dat bleek er helemaal niet te mogen zijn, omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat. De gemeente werkt nu aan legalisering.

De commissie adviseert de gemeente om in gesprekken met betrokken Dordtenaren begrip ‘voor de soms ernstige gevolgen die een bepaald besluit heeft’ te tonen. Daarbij moet voor de ambtenaren niet voorop staan ‘de zaak overeind te houden’. Een ‘breed gedragen besluit’ is belangrijker, zegt de commissie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht