Volledig scherm
© ANP

Minister Asscher: 'Onderzoek DuPont vertraagd'

Het feitenonderzoek naar mogelijk onveilige arbeidsomstandigheden in het verleden bij DuPont in Dordrecht is vertraagd tot het voorjaar. Dat maakte minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag bekend aan de Tweede Kamer.

Asscher zou in november zijn bevindingen rapporteren over het werken met C8 in de Teflonfabriek van DuPont en het werken met DMAc in de lycrafabriek van het bedrijf. 

,,Zorgvuldige uitvoering van het onderzoek naar de feiten die zich over een periode van 45 jaar hebben voorgedaan, blijkt meer tijd te vragen dan was voorzien'', aldus Asscher. Volgens hem is meer tijd nodig om bedrijfsdocumenten boven tafel te krijgen. ,,Bovendien leidt de inhoud van sommige documenten tot vervolgvragen.'' 

Zorgvuldigheid
Ook Invista, dat in 2004 de lycra-fabriek overnam, wordt bij het onderzoek betrokken. Asscher zegt dat zorgvuldigheid voorop staat.   ,,Ik realiseer me hoe belangrijk de uitkomsten van het feitenonderzoek zijn, voor alle betrokkenen.''

Vrouwen die in de lycrafabriek werkten zeggen dat zij zwangerschapsproblemen kregen. Bij medewerkers van 'de Teflon'  zaten hoge waardes C8 in het bloed.

Lees alles over DuPont terug in ons dossier.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht