Volledig scherm
De Kerkweg in Zwijndrecht dient ook als sluiproute voor vrachtverkeer, dat zo het inrijverbod op de Blauwe Brug vermijdt. © Google Streetview

Mogelijk toch snelle oplossing voor sluiptrucks op Zwijndrechtse Kerkweg

De gemeente Zwijndrecht moet toch haast maken met de afsluiting van de Kerkweg voor vrachtverkeer. Dat vinden de fracties van Algemeen Belang Zwijndrecht en het CDA in de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders lieten onlangs weten dat ze met een besluit willen wachten tot ze een compleet nieuw verkeersplan voor de hele gemeente maken. Daarmee nemen de twee partijen echter geen genoegen. ,,Burgemeester en wethouders schrijven zelf dat er overlast is. We gaan niet op een groot onderzoek wachten’’, aldus ABZ-woordvoeder Fred Loos.

De Kerkweg is een sluiproute voor vrachtverkeer vanaf het industrieterrein naar de A16. Dat omzeilt daarmee de verboden Blauwe Brug, maar rijdt daardoor juist veel meer door woonwijken.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad het probleem in haar eerste vergadering na de vakantie bespreekt. Loos heeft goede hoop dat het dan inderdaad snel tot een oplossing komt: ,,Alleen al met het CDA hebben we elf van de veertien benodigde stemmen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht